Acetonebụ ihe mgbaze a na-ejikarị eme ihe nke nwere ngwa ụlọ ọrụ dị iche iche.N'isiokwu a, anyị ga-enyocha ụlọ ọrụ dị iche iche na-eji acetone na ihe eji eme ya.

Kedu ihe kpatara acetone ji bụrụ iwu na-akwadoghị

 

A na-eji acetone na-emepụta bisphenol A (BPA), ihe mejupụtara kemịkalụ nke a na-eji emepụta plastik polycarbonate na resin epoxy.A na-achọta BPA n'ọtụtụ ngwaahịa ndị na-azụ ahịa dị ka nkwakọ ngwaahịa nri, karama mmiri, na mkpuchi nchebe ejiri na nri mkpọ.A na-emeghachi acetone na phenol n'okpuru ọnọdụ acid iji mepụta BPA.

 

A na-eji acetone na-emepụta ihe mgbaze ndị ọzọ dị ka methanol na formaldehyde.A na-eji ihe mgbaze ndị a na ngwa dị iche iche dị ka eserese thinners, adhesives, na ihe nhicha.A na-emeghachi acetone na methanol n'okpuru ọnọdụ acid iji mepụta methanol, yana formaldehyde n'okpuru ọnọdụ alkaline iji mepụta formaldehyde.

 

A na-eji acetone na-emepụta kemịkalụ ndị ọzọ dị ka caprolactam na hexamethylenediamine.A na-eji kemịkalụ ndị a na-emepụta naịlọn na polyurethane.A na-emeghachi acetone na amonia n'okpuru nrụgide dị elu na okpomọkụ iji mepụta caprolactam, nke a na-emeghachi ya na hexamethylenediamine iji mepụta naịlọn.

 

A na-eji acetone na-emepụta polymers dị ka polyvinyl acetate (PVA) na mmanya polyvinyl (PVOH).A na-eji PVA eme ihe na nrapado, agba, na nhazi akwụkwọ ebe a na-eji PVOH eme ihe na textiles, nhazi akwụkwọ, na ihe ịchọ mma.A na-emeghachi acetone na vinyl acetate n'okpuru ọnọdụ polymerization iji mepụta PVA, yana mmanya vinyl n'okpuru ọnọdụ polymerization iji mepụta PVOH.

 

A na-eji acetone n'ọtụtụ ụlọ ọrụ gụnyere mmepụta nke BPA, ihe mgbaze ndị ọzọ, kemịkalụ ndị ọzọ, na polymers.Ojiji ya dị iche iche ma gbasaa n'ọtụtụ ụlọ ọrụ na-eme ka ọ bụrụ ngwakọta kemịkalụ dị oke mkpa na ọha mmadụ mepere emepe taa.


Oge nzipu: Dec-19-2023